Lekoviti eliksiri

Drevni medicinari koji su bez izuzetka bili lekari, filozofi i najmudriji ljudi svog vremena, pisali su o eliksirima kao o čarobnim lekovima, koji su lekovi za bolesne i preventiva za zdrave. Oni su utvrdili da eliksiei leče bolesti, popravljaju apetit i san, podižu raspoloženje, usporavaju starenje. U sastav eliksira ulazi organsko povrće; cvekla, šargarepa, lukovi, celer, kelj, peršun i td. Od lekovitih biljaka: kopriva, maslačak, bokvica i dr. Od voća.: jabuke, limun, jagode borovnice i dr. za isklijalo seme se zna da je neverovatna riznica vitamina i minerala. Med je bio hrana mudraca i proroka. Eliksiri se koriste u vidu gustih i bistrih sokova, lekovitih salata. Mogu biti kombinacije pojedinih lekovitih biljaka i drugih lekovitih sredstava.

Hronične bolesti su posledica opšteg stanja zdravlja (kvaliteta krvi, PH organizma, kvaliteta novoizgrađenih ćelija, imuniteta i dr.) pa se u borbi za izlečenje mora ojačati organizam. Zato su lekoviti eliksiri važna pomagala u borbi za ozdravljenje. Oni su osmišljeni tako da u telo unose obilje vitamina, minerala i enzima.
Lekovite eliksire treba da pravite sami i koristite što svežije. U sklopu programa lećenja, koji pravimo, dobićete proverene i najbolje recepte za eliksire.

U knjizi „Zlatni put zdravlja“ dati su recepti za 32 eliksira. U naslovu eliksira je dato koji organ leči. Zatim je dato kako i koliko dugo se koristi. U programu koji se pravi za lečenje hroničnih bolesti dati su recepti eliksira.

Glavni sastojak eliksira su enzimi. Enzime je otkrio američki istraživač Edvard Hauel. On je dokazao da su enzimi nosioci života. Bez njih nema deobe ćelija, nema rasta, nema obnove. Oni su istovremeno upravitelji i izvršioci koje je stvoritelj ugradio u svako živo biće. Oni upravljaju hemijskim procesima u pojedinačnim organima kod čoveka, životinja i biljaka precizno kao da imaju razum. U žlezdama rukovode proizvodnjom hormona, u jetri su mudri hemičari, u bubrezima upravitelji koji se srtaraju da se dobro očisti krv.
Enzimi se nalaze u presnoj hrani. To su živi upravitelji, kontrolori i izvršioci svih funkcija našeg tela.